Hamilelik ve Beslenme
Hamilelikte beslenme son derece önemlidir. Sağlıklı bir bebek gelişimi için öncelikle annenin dengeli ve yeterli şekilde beslenmesi gerekir. Bebeğin bedensel ve zihinsel gelişimini tamamlayabilmesi için
Hamilelikte beslenme son derece önemlidir. Sağlıklı bir bebek gelişimi için öncelikle annenin dengeli ve yeterli şekilde beslenmesi gerekir. Bebeğin bedensel ve zihinsel gelişimini tamamlayabilmesi için de bu son derece önemlidir. Annenin tüm besin gruplarından alması oldukça önemlidir. Hamilelik dönemi içerisinde bebeğin büyüme ve gelişmesi için annenin aldığı besinler plesanta aracılığı ile fetusa taşınır. Fetus her şekilde ihtiyaç duyduğu besin ve enerjiyi anne adayının depolarından alır. Bayan ile hamilelik ve beslenme konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.
Hamilelikte Kilo Alımı Nasıl Olmalıdır?
Hamilelikte kilo alımınıza son derece dikkat etmeniz gerekir. Sağlıklı bir hamilelikte 7 ile 12 kilogram arasında olmasıdır. Hamileliğin ilk üç aylık dönemi içerisinde 1 – 2 kilo alımı normal olarak değerlendirilir. İkinci üç aylık dönem içerisinde ise bebeğin gelişimi hızlanır. Bu nedenle de 5 – 6 kilogram arasında bir artış yaşanır. Son üç aylık dönem içerisinde ise anne adayları 4 – 5 kilo daha alır.
15 kilonun üzerinde bir kilo alımı meydana geldiğinde bu durum hem anne hem de bebeği olumsuz yönde etkiler. Bu nedenle de kilo alımına dikkat etmeniz gerekir. Kadın sayesinde kilo alımı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Hamilelikte Neler Yenmelidir?
Hamilelik sorasında folik asit, protein, kalsiyum A, B12 ve C vitamini içeren gıdaların tüketimi hem anne hem de bebek açısından son derece önemli ve gereklidir.
Hamilelikte Beslenme Programı Nedir?
Hamilelikte yemek programınıza oldukça dikkat etmeniz gerekir. Doktor tarafından sizin yaşınıza ve boyunuza uygun bir program hazırlanır. Bu şekilde hamilelikte sağlıklı bir beslenme programı üzerinden kilo alırsınız. Hamilelik sırasında günlük olarak alınacak olan enerjinin %55 – 60’lık bölümü kompleks karbonhidratlardan, %12 – 15’i proteinlerden ve %25 – 30’u da yağlardan sağlanmalıdır. Basit karbonhidrat olarak bilinen şeker kullanımının 0’a indirilmesi son derece önemlidir.
Günlük olarak 150 ve 200 kalori arasındaki enerji içeren besinlerin beslenme programına dahil edilmesi gerekir. Beslenme düzeni kişiye göre farklı şekilde düzenlenir. Bayan ile daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.